Хляб със сирена и бира

Този ароматен хляб се получава без месене и втасване. Той е толкова вкусен, че спокойно може да е звездата в менюто ви за гости
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
2 яйца
1 с. л. бакпулвер
3/4 ч. ч. заквасена сметана
100 г сирене „Грюер“
100 г сирене „Чедър“
50 г сирене „Пармезан“
1 ч. ч. бира
1/2 с. л. сос „Уорчестър”
1 ч. л. бял синап (смлян)
1/3 с. л. суха мащерка
1/3 с. л. суха майорана
1/3 с. л. сух риган
1 ч. л. сол
зехтин за намазаване на формата


Начин на приготвяне:
1
Хляб със сирена и бира

В голяма купа се смесват брашното, бакпулвера, сол, смленият в хаванче синап и  майорана, мащерката и ригана.

 


2
Хляб със сирена и бира 2

Всички сирена се настъргват. Една четвърт от тях се заделят, а останалите се добавят към сухите съставки.

 


3
Хляб със сирена и бира 3

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка и към тях се прибавят бирата, заквасената сметана и соса „Уорчестър“.

 


4
Хляб със сирена и бира 4

Сухата смес се изсипва в купата с течните съставки и се разбърква първо с телена, а накрая когато тестото стане гъсто – с дървена бъркалка. Изсипва се в намазана със зехтин форма са терин и се поръсва с отделеното сирене.

 


5
Хляб със сирена и бира 5

Пече се в загрява на 180 градуса фурна за 55 минути.

 


6
Хляб със сирена и бира 6

Оставя се да се охлади около 15 минути преди да се нареже.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: