Хляб с вишни и чиа

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 10.10.2023
Хляб с вишни и чиа
Хляб с вишни и чиа
Хляб с вишни и чиа
Хляб с вишни и чиа
 
Необходими продукти:
120 г бяло брашно (Екосем)
180 г семолина (грис от твърда пшеница)
242 мл вода
55 г квас
6 г сол
100 г вишни (използва се пулпа, добре отцеден)
2 ч.л. чиа


Начин на приготвяне:
1
Вишните, добре отцедени, се смесват с чиата и се оставят да престоят 1 час.
2
Смесват се брашното, семолината, квасът и водата и се оставят да престоят 1 час. Прибавя се солта, омесва се и се оставя за 30 минути.
3
След това се разтегля тестото върху плота и се разпределят равномерно вишните, които са смесени с чиата. Тестото се сгъва на плик три пъти през 30 минути. Оставя се да втасва за 6 часа или докато нарасне поне 50%.
4
Оформя се хлябът и се поставя в намаслена форма. Втасва за 4 часа на стайна температура.
5
Пече се за 25 минути на 240 градуса с пара и още 25 минути на 210 градуса без пара. Последните 10 минути хлябът се пече изваден от металната форма.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: