Хляб с маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2004
Хляб с маслини
 
Необходими продукти:
2 глави лук
1-2 с. л. зехтин за запържване на лука
4 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
3/4 ч. ч. зехтин
1 ч. л. мащерка
100 г черни маслини
прясно мляко за гланциране


Начин на приготвяне:
1
Хляб с маслини
Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина за 2-3 минути на слаб огън. Слага се в брашното, добавя се бакпулверът, посолява се и се разбърква. Сипва се 1/4 ч. ч. вода, като се разбърква и се прибавят мащерката, лукът и нарязаните на колелца маслини. Омесва се с ръце и се оставя да почине 20 минути покрито с фолио.
2
Хляб с маслини 2
В намаслена кексова форма се разпределя тестото и се пече в силно загрята до температура 220 градуса фурна 30-35 минути. Повърхността на хляба се намазва с прясно мляко и се оставя да се пече още 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Много вкусен хляб. Сложих 1ч.л. сол, вместо една и определено имаше нужда.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: