Хляб с маслини, сушени домати и пармезан

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 02.12.2022
Хляб с маслини, сушени домати и пармезан
Хляб с маслини, сушени домати и пармезан
Хляб с маслини, сушени домати и пармезан
Хляб с маслини, сушени домати и пармезан
 
Необходими продукти:
200 г брашно (тип “семола римачината”)
200 г бяло брашно (Екосем)
230 мл вода
160 г квас
10 г сол
сушени и мариновани в зехтин домати
маслини стафидата
пармезан


Начин на приготвяне:
1
Брашното и водата се смесват (за т.нар. автолиза) и се оставят за 1 час. Добавя се квасът и се размесва. Оставя се за 30 минути и се прибавя солта. Меси се с миксер или на ръка, докато се развие глутенът.
2
Тестото почива за 30 минути, след което се поставя на мокър плот и с мокри пръсти се разтегля.
3
Поръсва се с нарязаните сушени домати, маслини и настърган пармезан. Сгъва се на плик.
4
Три пъти през 30-45 минути се правят вътрешни сгъвания на тестото. Накрая се оставя да втаса, докато увеличи обема с 50%.
5
Оформя се хляб и може да втасва по два начина – да се остави на стайна температура, докато удвои обема си или да се остави за 1 час на стайна температура и след това да се прибере в хладилник.
6
Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна за 25 минути в тава и сложена купучка с вода или в предварително загрята чугунена тенджера. След това се маха купучката с вода/капакът на танджерата, намаля се температурата на 210 градуса и се пече още 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: