Хляб с маслини и риган

С изкусително запечена коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
150 г черни маслини (без костилки)
350 мл топла вода
1/2 кубче прясна мая
1 с. л. меласа
1 с. л. сол
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Хляб с маслини и риган
Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно с меласата. Оставя се да шупне.
2
Хляб с маслини и риган 2
Брашното се смесва със солта и ригана.
3
Хляб с маслини и риган 3
Добавят се накълцаните маслини, шупналата мая и около 300 мл вода.
4
Хляб с маслини и риган 4
Замесва се меко и еластично тесто (може да лепне по пръстите). Оставя се да втаса.
5
Хляб с маслини и риган 5
След това се оформя хляб. Слага се в тава за печене и пак се оставя да втаса.
6
Хляб с маслини и риган 6
Фурната се загрява на 220 градуса с вентилатор, а на дъното ѝ се слага тава с вода, за да се образува пара. По повърхността на хляба се правят декоративни прорези. Пече се на средно ниво на фурната за 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Страхотна рецепта! :-)
9.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Чаромат! :) Случайно имахме гости, които си тръгнаха очаровани и стана любим и на тях.
8.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Чудесна рецепта. С добавени семена.
7.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2016
Една от любимите ми рецепти.Без маслини беше за бъдни вечер,а с маслини за нова година.На всички много им хареса.
6.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2015
Много лесен за приготвяне.Мек отвътре с хрупкава коричка,вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: