Хляб с ленено семе

За тези, които освен на добрия вкус държат и на добрата си фигура
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2012
Хляб с ленено семе
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. бяло брашно
1 1/3 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч. ч. ленено семе
1/2 ч. ч. слънчогледови семки
2 с. л. краве масло
3 с. л. мед
1 пакетче суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 1/3 ч. ч. топла вода
2–3 стръка розмарин
брашно за разточване


Начин на приготвяне:
1
Хляб с ленено семе

Маята се разтваря в малко от топлата вода, заедно със захарта и 1 ч. л. от бялото брашно. Оставя се да шупне.


2
Хляб с ленено семе 2

Двата вида брашно се смесват в купа заедно със солта. Прави се кладенче и в него се слага втасалата мая, топлата вода, медът, разтопеното масло и се замесва.


3
Хляб с ленено семе 3

Добавят се нарязаният розмарин и семената.


4
Хляб с ленено семе 4

Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.


5
Хляб с ленено семе 5

После се размесва отново за кратко върху набрашнен плот и се оформя като хляб. Слага се в силиконова форма терин и оставя да втаса отново, за около 10 минути.


6
Хляб с ленено семе 6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Преди да се нареже се оставя да се охлади.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2016
Стана много вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: