Хляб с копърово семе

Домашен хляб по шведска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г брашно (тип 500)
220 г брашно от спелта
1 пакетче суха мая (7 г)
1 1/2 с. л. копърово семе
250 г кисело мляко
1 яйце
1 с. л. меласа (или мед)
30 г краве масло (+ за намазване)
1 с. л. морска сол
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Хляб с копърово семе
Маята се разтваря в около 40 мл топла вода.
2
Хляб с копърово семе 2
Копъровото семе и солта се счукват в хаванче.
3
Хляб с копърово семе 3
Двата вида брашно се смесват с киселото мляко и яйцето, меласата, разтопеното масло, копъровото семе и солта. Прибавя се и шупналата мая и се разбърква добре.
4
Хляб с копърово семе 4
Замесва се гладко тесто, което се поставя в купа, поръсва се с брашно, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
5
Хляб с копърово семе 5
След това му се придава кръгла форма, леко се сплесква, поръсва се с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса повторно.
6
Хляб с копърово семе 6
Върху тестото се правят декоративни шарки.
7
Хляб с копърово семе 7
Фурната се загрява на 190 градуса с вентилатор и в нея се слага тенджера с дебело дъно и термоустойчиви дръжки – да се нагорещи. След това тенджерата се изважда, а дъното й се намазва с олио. Тестото се слага в тенджерата, намазва се с разтопено масло и се пече 25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Този хляб е уникален!Много вкусен вероятно заради маслото и копъра, който му придава страхотен аромат!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: