Хляб с хрупкава коричка

Вкусен хляб, приготвен в керамична форма за печене
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 26.02.2024
Хляб с хрупкава коричка
Хляб с хрупкава коричка
Хляб с хрупкава коричка
Хляб с хрупкава коричка
Хляб с хрупкава коричка
 
Необходими продукти:
600 г брашно
1/2 кубче прясна мая
1 с.л. захар за маята
3 с.л. брашно за маята
1 ч.ч. топла вода
1/2 с.л. сол
3 с.л. олио


Начин на приготвяне:
1
Активирайте маята в купа с половината от топлата вода, като добавите захарта и брашното, предвидени за маята.
2
През това време пресейте брашното и го разделете на две части. Към едната част добавете солта, активираната мая, олиото и останалата 1/2 от топлата вода.
3
Бъркайте с лъжица и добавяйте по малко от отделеното брашно. След като се оформи нещо като топка, продължете да добавяте от брашното и с ръце омесете меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса на 50 градуса във фурната за 50 минути.
4
След това го оформете като елипса и навийте на руло. Оставете го върху хартия за печене в керамичната форма да втасва втори път, пак във фурната. Там се нагряват и двете части на керамичната форма. Второто втасване отнема около 40 минути. След това извадете от фурната, леко поръсете с брашно и нарежете с остър нож.
5
Затварете с капака формата за печене и увеличете градусите на 180 – горен и долен реотан. Печенето отнема 1 час и 5 минути, без да отваряте капака. След като е готов хлябът, го оставете на скара и покрийте с кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: