Хляб с грис от твърда пшеница

Пухкав и с изкушаващо хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
250 г грис от твърда пшеница
7 г суха мая
1 с. л. сол
30 мл зехтин
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Хляб с грис от твърда пшеница
Разтворете маята в 350 мл топла вода, заедно със захарта.
2
Хляб с грис от твърда пшеница 2
Смесете брашното със солта и гриса от твърда пшеница.
3
Хляб с грис от твърда пшеница 3
Оформете кладенче. В него налейте шупналата мая и зехтина.
4
Хляб с грис от твърда пшеница 4
Замесете меко и еластично тесто.
5
Хляб с грис от твърда пшеница 5
Прехвърлете го в намазнена купа. Покрийте го и го оставете да втаса. Оформете тестото на хляб. Покрийте кръгъл панер с памучна кърпа, поръсете я с брашно и поставете вътре тестото. Покрийте го с кърпата и го оставете да втаса.
6
Хляб с грис от твърда пшеница 6
Сложете във фурната камък за пица и я включете на 220 градуса с вентилатор. На дъното ѝ сложете голям камък. По повърхността на хляба направете прорези.
7
Хляб с грис от твърда пшеница 7
Сложете го върху добре сгорещения камък за пица във фурната.
8
Хляб с грис от твърда пшеница 8
Напръскайте с вода камъкът на дъното, за да се образува пара. Печете хляба около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2019
много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


317 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: