Хляб по тоскански

Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2003
Хляб по тоскански
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
50-100 г маслини
2 пакетчета мая
100 мл зехтин
500 мл хладка вода
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Хляб по тоскански
Брашното се пресява, в средата му се оформя кладенче, слагат се маята и зехтинът и се разбърква. След това се поръсва солта, наливат се около 500 мл хладка вода и се омесва, докато стане лепкаво тесто.
2
Хляб по тоскански 2
Прибавят се нарязаните на четвъртинки маслини, омесва се и се оставя да втаса за около 60 минути. След това се размесва отново и се поръсва с брашно. Разточва се в правоъгълна форма.
3
Хляб по тоскански 3
Тестото се разрязва на триъгълни парчета. Долната им част се набрашнява добре, за да не залепват, поставят в намазнена тава и престояват 10-15 минути. След това се слагат в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна и се пекат до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
Интересно и вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Любимо, любимо, любимо! Особено на брат ми. Явка, обещавам скоро да направя пак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: