Хляб по шопски в гювече

Разчистване на хладилника
Източник: Петя Петкова
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 18.10.2019
Хляб по шопски в гювече
Хляб по шопски в гювече
Хляб по шопски в гювече
Хляб по шопски в гювече
 
Необходими продукти:
3 филии хляб
150 г сирене
1 конерва домати
2 скилидки чесън
3 яйца
3 с.л. зехтин
чубрица на вкус
червен пипер на вкус
сол на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
На дъното на всяко гювече се слага малко зехтин и наситен чесън. Хлябът се изрязва така, че да влезе в гювечета, и се поставя в тях. Добавя се натрошеното сирене.
2
От консервата с домати се прибавят по 2-3 лъжици във всяко гювече и по желание се добавя още чесън.
3
Чуква се по едно яйце, посолява се и се слагат подправките. Пекат се около 20 минути на 200 градуса с вентилатор.


Съвет: Ако обичате лютичко, добавете и по едно чушле.

Съвет:
Ако обичате лютичко, добавете и чушле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: