Хляб от лимец с маслини

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 14.01.2015
Хляб от лимец с маслини
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
3 ч. ч. брашно от лимец
1 ч. л. сода за хляб
2 яйца
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
1 ч. л. оцет
50 г маслини (без костилки)
1 ч. л. розмарин


Начин на приготвяне:
1
Изсипвате киселото мляко в купа, добавяте оцета и содата, и разбърквате добре, докато шупне. Добавяте яйцата и олиото, като отново разбърквате. Добавяте брашното, солта и розмарина и разбърквате до получаване на кексова смес.
2
Нарязвате маслините на колелца, добавяте ги към сместа и разбърквате добре, за да се разпределят равномерно в сместа.
3
Изсипвате сместа във предварително намаслена форма за печене и по желание поръсвате със сусам. Ако ползвате силиконова форма за печене, не е необходимо да я мажете с мазнина предварително.
4
Печете хляба в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути, докато кухнята се изпълни с аромат на прясно изпечен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2017
Сега промених само това, че сложих хартия за печене отдолу, по- лесно се отделя после :)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2017
Правих го няколко пъти и се получава невероятно. Ароматът и вкусът са неповторими. Изключително полезен за спортисти и задължителен за хора, които имат непоносимост към глутена.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
Много вкусен и лесен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: