Хлебен пудинг с ябълки и рози

Интересно и много вкусно предложение за десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2012
Хлебен пудинг с ябълки и рози
 
Необходими продукти:
14 филии бял тостерен хляб
3 яйца
100 г захар
50 г краве масло
400 мл прясно мляко
200 мл готварска животинска сметана
1 голяма златна ябълка
100 г сладко от рози
1 с. л. кафява захар
1/2 ч. л. канела
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с ябълки и рози

Корите на хляба се отстраняват и  филийките се намзват с масло (предварително размекнато на стайна температура) от едната страна. Нарязват се на триъгълници.


2
Хлебен пудинг с ябълки и рози 2

Формата, в която ще се пече също се намазва с масло. Половината от филиите се поставят с намазаната страна нагоре.


3
Хлебен пудинг с ябълки и рози 3

Ябълката се обелва, разрязва надве и се почиства от семките. Нарязва се на тънки  резени и се разпределя върху хляба.


4
Хлебен пудинг с ябълки и рози 4

Поръсва се с канелата и се намазва със сладкото от рози. Отгоре се покрива с останалите филии. (Ако са останали още триъгълничета хляб, пудунгът се прави на пластове, това е в зависимост от големината на тавата – ред хляб, ябълки, канела, сладко от рози, като се завършва с хляб).


5
Хлебен пудинг с ябълки и рози 5

Млякото, сметаната, захарта и ванилията се слагат в касерола и се загряват. Яйцата се разбиват леко и млечната смес се сипва при тях, като се бърка енергично. 

 


6
Хлебен пудинг с ябълки и рози 6

Хлябът се залива с получената смес. Оставя се да абсорбира добре течността и се поръсва с кафявата захар. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за  30– 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
Невероятен десерт! Толкова деликатен с аромат на ябълки, канела, ванилия и рози. Божествено!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: