Хлебен пудинг с ябълки и ром

Доказателство за това как старият хляб може да се превърне в превъзходен зимен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 багета (200 г)
50 г тъмни стафиди
2 жълтъка
2 яйца
300 мл животинска сметана
300 мл прясно мляко
160 г захар
4 с. л. тъмен ром
50 г краве масло
2 ябълки „Златна превъзходна“
1 ч. л. канела
200 г кисело мляко
захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с ябълки и ром
Багетата се нарязва на филийки с дебелина 1 пръст, които се поставят в тава и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто и от двете страни – около 10 минути. След това се намазват с масло.
2
Хлебен пудинг с ябълки и ром  2
Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета, поръсват се с канелата и се добавят стафидите.
3
Хлебен пудинг с ябълки и ром  3
Захарта, млякото и сметаната се загряват в касерола.
4
Хлебен пудинг с ябълки и ром  4
Яйцата и жълтъците се смесват и се разбъркват. Към тях, при непрекъснато разбъркване, се налива горещата смес. Прибавя се и ромът.
5
Хлебен пудинг с ябълки и ром  5
В намаслена тава се подреждат филийките хляб, отгоре се разпределя от ябълковата смес и се залива с млечно-яйчената, като филийките се притискат внимателно надолу. Оставя се 10 минути, за да може да се напоят добре и да не изплуват на повърхността.
6
Хлебен пудинг с ябълки и ром  6
След това се поръсва със захар и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 50 минути. Всяко порция се поднася с разбито кисело мляко и по желание се поръсва с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
Мноооого добра рецепта. Направих някои поопростявания и съм много доволна от резултата :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Отдавна търся точно такава рецепта. А хляба с какъв блат може да се замени?
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Супер е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: