Хлебен пудинг с шоколад

И нежен аромат на ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г млечен шоколад
220 г бял хляб за тост (6-8 филии)
50 г краве масло
1 ч. л. канела
захар за поръсване

за млечната смес:
800 мл прясно мляко
160 г захар
5 яйца размер L
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с шоколад
Керамична тавичка се намазва с разтопено масло, поръсва се със захар и половината от канелата. Отгоре се подрежда хлябът, нарязан на четири (на кръст).
2
Хлебен пудинг с шоколад 2
Останалото разтопено масло се разпределя върху хляба. Отгоре се поръсва с останалата канела и нарязания наситно шоколад.
3
Хлебен пудинг с шоколад 3
Захарта, млякото и ванилията за крема се загряват, докато захарта се разтвори. В купа се разбиват яйцата. Темперират се с част от горещата млечна смес и се налива и останалата.
4
Хлебен пудинг с шоколад 4
Върху хляба се излива млечно–яйчната смес. Оставя се 10 минути, за да попие добре.
5
Хлебен пудинг с шоколад 5
Пудингът се пече на водна баня в предварително загрята фурна на 160 градуса, с вентилатор, за 50 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2019
Правя го за втори път! Много ми хареса на мен и на повечето хора вкъщи! Толкова мека, кремообразна текстура, с богат шоколадов вкус! Общо взето с хлебния пудинг е, или любов от първа хапка, или крайно разочарование. Вкъщи не се хареса само на един човек :) Но феновете сме повече! Изобщо никой не допусна, че това е хляб с корите :) Да ви е вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2015
Определено е много по-добре с кроасани,а не с хляб. Правя го само с тях и винаги е супер вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2015
Крем карамелен вкус :)
6.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
5.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Вкусна закуска :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: