Хлебен пудинг с риба тон

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г консервирана риба тон
100-150 мл сметана
50 г кашкавал
6-7 печени чушки
2-3 стерилизирани домата
10 филии хляб за тостер
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 щипка бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с риба тон
Лукът се нарязва наситно и се задушава в зехтина.
2
Хлебен пудинг с риба тон 2
Добавя се захарта, за да се карамелизира.
3
Хлебен пудинг с риба тон 3
Карамелизираният лук, чушките, доматите и магданозът се пасират заедно с белия пипер.
4
Хлебен пудинг с риба тон 4
Добавят се сол и сметана и отново се пасира.
5
Хлебен пудинг с риба тон 5
Полученият сос се смесва с рибата тон.
6
Хлебен пудинг с риба тон 6
Хлябът се нарязва на кръгли филии с помощта на готварски пръстен, след което на дъното на намаслени формички за печене се поставя по една филия.
7
Хлебен пудинг с риба тон 7
Филиите хляб се намазват със сос и се покриват отново с хляб и сос. Процедурата се повтаря, като последният слой е от сос.
8
Хлебен пудинг с риба тон 8
Поръсва се с настърган кашкавал и пудингите се в поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пекат се около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: