Хлебен пудинг с гъби

Засищащо основно без месце
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 хляб с дебела кора (600 г)
600 мл пилешки бульон
350 г печурки
200 г заквасена сметана
100 г кашкавал
50 г краве масло
50 мл бял вермут
3 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с гъби
Хлябът се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.
2
Хлебен пудинг с гъби 2
Лукът и чесънът се наситняват. Готвят се в маслото с вермута и майорана. Когато течността се изпари, се оставят да се запържат.
3
Хлебен пудинг с гъби 3
Добавят се гъбите, почистени и нарязани наедро, и се оставят да се запържат.
4
Хлебен пудинг с гъби 4
Сметаната се разбива с горчицата и яйцата. Налива се затопленият бульон, овкусява се със сол и пипер и хубаво се разбърква.
5
Хлебен пудинг с гъби 5
Хлябът се слага в тава, залива се с яйчената смес и се оставя да поеме течността.
6
Хлебен пудинг с гъби 6
Добавят се гъбите и се разбърква.
7
Хлебен пудинг с гъби 7
Поръсва се с настърган кашкавал. Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2021
Много вкусно се получи.
5.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2018
Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2017
Пилешкият бульон не е безместен.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Идеално
2.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
При мен хлябът дойде малко в повече и стана малко сухо. Но иначе е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: