Хлебен пудинг с гъби и бри

Апетитна запеканка
Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кафяви печурки
400 г хляб
250 г сирене „Бри“
50 г сирене „Пармезан“
500 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
10 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 стръка мащерка
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с гъби и бри
Гъбите се белят и се режат на кубчета, а лукът се наситнява. Запържват се в сгорещения зехтин. Добавят се наситненият чесън и листенцата мащерка.
2
Хлебен пудинг с гъби и бри 2
Налива се виното и се готви, докато алкохолът се изпари. Овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
3
Хлебен пудинг с гъби и бри 3
Яйцата се разбиват с млякото и дижонската горчица.
4
Хлебен пудинг с гъби и бри 4
Сиренето „Бри“ се почиства от кората и се реже на кубчета.
5
Хлебен пудинг с гъби и бри 5
Хлябът също се реже на кубчета, половината от които се слагат в тава и се заливат с част от млечната смес.
6
Хлебен пудинг с гъби и бри 6
Когато хлябът поеме течността, отгоре се редят гъби, сирене, яйчена смес и хляб, до изчерпване на продуктите. Оставя се за около 30 минути, хлябът да се напои добре.
7
Хлебен пудинг с гъби и бри 7
Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече 1 час в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.
8
Хлебен пудинг с гъби и бри 8
След това фолиото се отстранява, поръсва се с настърган пармезан и се допича за 15 минути.
9
Хлебен пудинг с гъби и бри 9
Нарязва се и се поднася със свежа салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: