Хлебен пудинг с бърбън сос

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2005
Хлебен пудинг с бърбън сос
 
Необходими продукти:
1/2 хляб
2 яйца
300-400 мл прясно мляко
100 г стафиди
70 г масло
6-7 с. л. захар
1 пакетче ванилия
100-150 мл сметана
50 гр масло
3 с. л. пудра захар
2 с. л. бърбън
1/2 капсула ванилова есенция


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с бърбън сос
Хлябът се нарязва на парчета и се поставя в купа. Полива се с прясното мляко и се оставя да омекне.
2
Хлебен пудинг с бърбън сос 2
Яйцата се разбъркват, разбиват се със захарта, постепенно се налива разтопеното масло. Ароматизира се с ванилията. Налива се в купата при хляба и добре се намачква.
3
Хлебен пудинг с бърбън сос 3
Добавят се стафидите, изсипва се в намаслена йенска тава и се пече 30-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
4
Хлебен пудинг с бърбън сос 4
Бърбън сосът се приготвя, като размекнатото масло се разбърква добре с пудрата захар, налива се сметаната. Сместа се разбива, наливат се бърбънът и ванилията.
5
Хлебен пудинг с бърбън сос 5
Пудингът се гарнира с бърбън соса и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: