Хлебен пудинг по бенедиктски

Импровизация на тема яйца „Бенедикт“
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 английски мъфина
250 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
100 г суров бекон (на ленти)
40 г краве масло (+ за намазване)
5 яйца
2 стръка праз (бялата част)
1 ч. л. горчица
1 щипка чили на прах
сол и черен пипер на вкус

за соса „Холандез“:
190 г краве масло
1/4 връзка див лук
8 жълтъка
1 с. л. лимонов сок
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг по бенедиктски
Празът се реже на кръгчета и се запържва в маслото. Посолява се.
2
Хлебен пудинг по бенедиктски 2
Щом омекне, се добавя нарязаният бекон и се запържва до златисто.
3
Хлебен пудинг по бенедиктски 3
Хлебчетата се режат на едри кубчета, намазват се с масло и се запичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 10 минути.
4
Хлебен пудинг по бенедиктски 4
Яйцата се разбиват, добавят се млякото, сметаната, горчицата, празът с бекона, сол, черен пипер и чилито.
5
Хлебен пудинг по бенедиктски 5
Разбърква се хубаво с хляба. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
6
Хлебен пудинг по бенедиктски 6
Маслото за соса се разтопява. Жълтъците, лимоновият сок и малко сол се разбъркват в стъклена купа.
7
Хлебен пудинг по бенедиктски 7
Готвят се на водна баня, при непрекъснато бъркане, докато се получи крем. Малко по малко, при постоянно разбъркване, се налива разтопеното масло и съдът се отстранява от котлона.
8
Хлебен пудинг по бенедиктски 8
Ястието се реже на парчета и се залива със соса. Поднася се с накълцания див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Росица, може да замениш с друг подходящ хляб, по твой избор и предпочитание.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Гери, за рецептата използвахме 5 броя (приготвени от нас) пълнозърнести английски мъфини.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2018
Колко хлебчета?
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2018
Много примамващо! А с какво мога да заменя мъфините?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: