Хлебчета за бургери

Пухкави, апетитно запечени, ухаещи на сусам – това са перфектните хлебчета, които очакват да бъдат напълнени с продукти по ваш вкус.
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно (+ за поръсване на плота)
150 мл прясно мляко
2 яйца
20 г краве масло
1 ч. л. суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
олио за намазване
сусам за поръсване

за гарниране:
4 телешки кюфтета
4 резена сирене „Чедър“
4 листа салата „Айсберг“
1 глава червен лук
1 домат
сос по желание


Начин на приготвяне:
1
Хлебчета за бургери
Брашното се смесва със солта.
2
Хлебчета за бургери 2
Маята се разтваря в затопленото мляко.
3
Хлебчета за бургери 3
Добавя се захарта и се оставя се да шупне.

4
Хлебчета за бургери 4
В брашното се прави кладенец, чуква се 1 яйце и се налива разтопеното масло.
5
Хлебчета за бургери 5
Накрая се прибавя шупналата мая и се разбърква добре.
6
Хлебчета за бургери 6
Върху набрашнен плот се замесва меко тесто.
7
Хлебчета за бургери 7
Оставя се да втаса.

8
Хлебчета за бургери 8
Тестото се разделя на 4 равни части, от които се оформят топки.
9
Хлебчета за бургери 9
Поставят се в тава с незалепващо покритие, притискат се леко, намазват се с олио и се оставят да втасат повторно.

10
Хлебчета за бургери 10
След това отново се притискат леко, намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам.
11
Хлебчета за бургери 11
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна (с вентилатор) за 10–12 минути.
12
Хлебчета за бургери 12
Изваждат се, оставят се да се охладят и се разполовяват.

13
Хлебчета за бургери 13
Запичат се на грил.

14
Хлебчета за бургери 14
Бургерите се сглобяват, като долната част от всяко хлебче се маже със сос по желание.
15
Хлебчета за бургери 15
Поставят се листа айсберг, изпечени кюфтета със сирене „Чедър“, шайби домат и резени лук.
16
Хлебчета за бургери 16
Накрая се покриват с горната част на хлебчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2018
Страхотни!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Идеални за ученическия обяд на моята тинейджърка - благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: