Хлебчета със сушени домати и лук

Източник: Марина Голева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.03.2015
Хлебчета със сушени домати и лук
Хлебчета със сушени домати и лук
Хлебчета със сушени домати и лук
 
Необходими продукти:
400 г брашно (+ 50 г за месене)
150 мл прясно мляко
50 мл вода
3 яйца
3 с. л. свинска мас
80 г краве масло
1/2 пакетче суха мая
1 с. л. захар
10 г сушени домати
3 глави лук
риган, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
За да приготвите тестото, първо разтворете маята в половината прясно мляко (като предварително затоплите млякото до около 40 градуса). Прибавете 1/2 ч. ч. брашно и захарта и разбъркайте добре, за да се получи гъста каша. Оставете тестото да втаса.
2
Прибавете тестото към останалите продукти - брашно, вода, останалото прясно мляко, яйцата, риган на вкус, размекнатото краве масло и свинската мас. Започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко.
Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
3
През това време пригответе плънката. Нарежете лука на полумесеци, а сушените домати - на ивици. Запържете лука в загрят тиган със зехтин, до златисто. Прибавете сушените домати. Овкусете със сол, черен пипер и щипка риган.
4
Разточете тестото натънко. Разпределете равномерно плънката отгоре. Завийте на руло.
5
Нарежете рулото на питки и ги подредете в тава, върху хартия за печене. Намажете ги отгоре с разбитото яйце и ги оставете да втасат отново. Изпечете хлебчетата за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: