Хлебчета с мътеница и пармезан

Тук освен да се насладите на хляб със страхотен вкус, ще видите и как се добива масло
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г типово брашно
200 г бяло брашно
600 мл животинска сметана (350 мл мътеница)
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
50 г сирене „Пармезан“


Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с мътеница и пармезан

Студената сметана се разбива с миксер за около 5 минути. Целта е да се получат два продукта – масло и мътеница. През цедка с марля върху купа се отцежда мътеницата (излиза 350 мл), а в марлята остава маслото (260 г). Маслото се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник.

 


2
Хлебчета с мътеница и пармезан 2

В купа се смесват бялото и типовото брашно, солта, содата и се налива мътеницата.

 

 


3
Хлебчета с мътеница и пармезан 3

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите.

 


4
Хлебчета с мътеница и пармезан 4

Тестото се разделя на четири части и от тях се оформят топки. Поставят се в тава с пергаментова хартия на дъното и с нож се цепва кръст върху тестото.

 


5
Хлебчета с мътеница и пармезан 5

Намазват се със зехтин и се поръсват с настъргания пармезан.

 


6
Хлебчета с мътеница и пармезан 6

Хлябът се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.

 



Съвет: Може да замените мътеницата с около 300 г кисело мляко, в такъв случай изгасете содата в млякото.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: