Хлебчета с мак

Толкова пухкави и ароматни – чудни са за сутрешна или следобедна закуска.
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
5 ч.ч. брашно
20 г прясна мая „Виво“
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 ч.ч. топла вода
½ ч.ч. олио
2 белтъка
1 ч.л. сол
2,5 с.л. захар
50 г масло

за намазване:
2 жълтъка
1 ч.л. меласа
1 с.л. маково семе


Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с мак
В купа смесете брашното и прясната мая.
2
Хлебчета с мак 2
Добавете млякото, водата, олиото, белтъците, солта и захарта.
3
Хлебчета с мак 3
Разбъркайте и след това замесете с ръце. Трябва да получите меко, лепкаво тесто.
4
Хлебчета с мак 4
Cлoжeтe гo в чиста ĸyпa, покрийте с прозрачно фолио и оcтaвeтe дa втaca за oĸoлo 1 час.
5
Хлебчета с мак 5
Разделете втасалото тесто на 10 равни части и оформете топки.
6
Хлебчета с мак 6
Сложете върху всяка топка равни парченца масло. Оставете да починат 10 минути.
7
Хлебчета с мак 7
Разпънете с ръце всяка топка тесто максимално на тънко.
8
Хлебчета с мак 8
Прегънете от двете страни краищата навътре и след това завийте във формата на руло от тясната част. Оставете отново да починат за 10 минути
9
Хлебчета с мак 9
След това бавно разпънете и свържете краищата им, като оставите дупка в средата.
10
Хлебчета с мак 10
В съд смесете жълтъците, меласата и маковото семе.
11
Хлебчета с мак 11
Със сместа намажете всяко хлебче и изпечете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 20 минути или до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: