Херцогски картофи

В постен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г стари картофи
50 г сурови тиквени семки (белени)
70 мл зехтин „Екстра върджин“
1 стрък розмарин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Херцогски картофи
Картофите се обелват и се сваряват. Още топли, се намачкват с преса.
2
Херцогски картофи 2
Смесват се с наситнения розмарин, фино смлените тиквени семки, зехтина и сол на вкус.
3
Херцогски картофи 3
С помощта на пош в тава с незалепващо покритие от пюрето се оформят розички.
4
Херцогски картофи 4
По желание се поливат със зехтин.
5
Херцогски картофи 5
Пекат се до златисто в загрята на 200 градуса фурна,с вентилатор – за около 15–20 минути.
6
Херцогски картофи 6
Поднасят се със свежа салата по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2017
Без пош не са толкова ефектни,но пък са вкуснни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: