Херцогски картофи

Превъзходна гарнитура към печени меса
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2023
Херцогски картофи
 
Необходими продукти:
1 кг стари картофи
4 жълтъка
80 г сирене „Грана падано”
1/4 ч. ч. животинска сметана
40 г краве масло
1/2 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Херцогски картофи

Картофите се измиват, обелват се, нарязват се на кубчета и се готвят на пара.

 


2
Херцогски картофи 2

Когато омекнат, се прехвърлят в тавичка и се поставят в загрята фурна на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути. Трябва да се изпари влагата от тях.

 


3
Херцогски картофи 3

Изваждат се и се минават през преса за картофи, още топли.

 


4
Херцогски картофи 4

В купа се смесват картофите, настърганото сирене (като от него се заделя 1 с. л. за поръсване), настърганото индийско орехче, чесъна, маслото, жълтъците, животинската сметана, сол и черен пипер.

 


5
Херцогски картофи 5

Получената смес се поставя в пош и с него се оформят розички в тава, върху силиконов килим или пергаментова хартия.

 


6
Херцогски картофи 6

Поръсват се със заделеното сирене и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути, до златисто.


 




Съвет: От тези продукти излизат 36 картофени розички.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2017
Вече са част от ежедневното ни меню
12.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Много вкусна гарнитура!
11.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
Аз сготвих вкусни картофи и ги ползвах като хапки , заедно с чеснов сос ... комбинацията беше доста вкусна
10.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Нещо силно като вкус трябва да се прибяви и ще бъде по-добре.
9.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2014
Страхотно се получиха, сложих кашкавал вместо сиренето и заквасена сметана (не бях сигурна каква точно трябва). Излязоха 40-50 бройки. Вкусно и ефектно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: