Хенс ватерцой

Рецепта от белгийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2006
Хенс ватерцой
 
Необходими продукти:
100 г зеленчуков микс (моркови, праз лук, глава целина)
60 г морски език
60 г риба треска
60 г скариди
60 г сьомга
1 лист бутертесто
1 жълтък
250 мл рибен бульон (1 кубче зеленчуков бульон)
100 мл бяло вино
20 г ру (масло с брашно)
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Хенс ватерцой
Рибата се вари на пара около 5 минути. Зеленчуковият микс също се сварява на пара за 15 минути. След това зеленчуците се сипват на дъното на купичка за супа, а върху тях се слагат подсушените със салфетка риба и дарове.
2
Хенс ватерцой 2
Нарязаният наситно лук се задушава, наливат се рибният бульон и бялото вино и след около 4 минути се прибавя ру.
3
Хенс ватерцой 3
Изчаква се сместа да заври, добавя се сметаната и след около 1 минута се сваля от котлона. Сосът се прецежда с китайска цедка.
4
Хенс ватерцой 4
Зеленчуците и рибата се поливат със соса. Ръбовете на купичката се намазват с разтворения с малко вода и посолен жълтък.
5
Хенс ватерцой 5
От бутертестото се изрязва кръг, малко по-голям от купичката. Супата се покрива с тестения кръг, запечатва се и бутертестото се намазва с жълтък.
6
Хенс ватерцой 6
Хенс ватерцой се пече около 15 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: