Хедрабади чикен бриани

Гост: Гунджа Чокхал
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2005
Хедрабади чикен бриани
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе (от гърди)
10 скилидки чесън
3 глави лук
50 г бадеми
50 г орехи
50 г кашу
2 резена джинджифил
4-5 зърна счукан пипер
3-4 стръка магданоз
5 с. л. олио
2 с. л. готварска сметана
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кимион
1 с. л. сол
500 г ориз “Басмати”
2 канелени листа (2 дафинови листа)
1 канелена кора (1/2 ч. л. смляна)
1 черен кардамон (3-4 зърна обикновен)
1 индийско орехче
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
50 г пресен джинджифил
3-4 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Хедрабади чикен бриани
Филето се нарязва на малки и тънки парчета, лукът и чесънът – наситно. Оризът се измива, оставя се за кратко в хладка вода, след което се отцежда.
2
Хедрабади чикен бриани 2
Отцеденият ориз се вари в съотношение с водата 1:5. Поставят се подправките (индийското орехче се нарязва наситно). Малко преди да се свари, се прибавят 2 с. л. олио. След това се отцежда.
3
Хедрабади чикен бриани 3
Приготвя се джинджифилов сос, като в дълбок и тесен съд с 1/2 ч. ч. вода се пасират чесънът и нарязаният на парченца джинджифил.
4
Хедрабади чикен бриани 4
Сметановата паста се приготвя, като магданозът, орехите, кашуто и бадемите се нарязват наситно и се смесват със сметаната.
5
Хедрабади чикен бриани 5
В тенджера се сгорещяват 5 с. л. олио и се запържват нарязаните лук, чесън и корен джиджифил. Когато се зачервят, се прибавят джинджифиловият сос и месото.
6
Хедрабади чикен бриани 6
Когато течността се редуцира, се добавят сметановата паста, нарязаните надребно домати и подправките за пилето. Разбърква се. След като добие кулинарна готовност, постепенно се слага оризът.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Страхотна и богата на аромати рецепта!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: