Хапки „Тапас тиквичка“

Тапас с яйце и тиквички
Източник: Мариан Джигов
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.09.2016
Хапки „Тапас тиквичка“
 
Необходими продукти:
1 франзела (багета)
2 яйца
1 средно голяма тиквичка
1 пакетче сирене „Крема”
1 лимон
зехтин
пресен копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Режем тиквичките на много тънки лентички и ги печем на скара, грил или на оребрен тиган. (Аз ползвах последния вариант, като леко намазних дъното на тигана.)
2
Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени. Времето, което е необходимо за тяхното сваряване, е 12-14 минути, след като водата заври.
3
В блендер слагаме яйцата, сиренето „Крема”, зехтин, сол, черен пипер и малко настъргана лимонова кора. По желание може да се добави и малко прясно изцеден лимонов сок. Смиламе много добре, до хомогенизиране. Добавяме пресен копър и разбъркваме.
4
Режем франзелата под лек наклон, за да се получат малки филийки и ги намазваме с получената смес.
5
Върху всяка филийка слагаме по едно резенче от тиквичките.



Съвет:
Оставете сварените яйца да изстинат добре, преди да ги смелите в блендера, заедно с останалите съставки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: