Хапки със сушени сливи

Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2010
Хапки със сушени сливи
 
Необходими продукти:
100 г бекон
100 г топено сирене
100 г сирене „Горгонзола“ (или синьо сирене)
100 г кашкавал
50 г сушени сини сливи (без костилки)
50 г сушени смокини
1 с. л. горчица
3–4 яйца
1/2 ч. ч. брашно
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Беконът се реже на ленти и се изпича на сух тиган, скара или тостер. След това се реже на кубчета в дълбока купа.
2
Прибавят се сирената, кашкавалът и сушените плодове, също нарязани на кубчета, горчицата, сол и пипер и всичко се разбърква.
3
В отделен съд се разбиват яйцата и към тях се прибавя брашното.
4
С помощта на супена лъжица от сместа се оформят хапки, които се овалват в яйчената смес и се панират в нагорещено олио на маслена баня.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2016
най-добре е да се правят във фритюрник
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: