Хапки с дип от пушена пъстърва

Идеално им приляга чаша охладено бяло вино
Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г филе от пушена пъстърва
1/4 глава резене
1/4 глава червен лук
1 авокадо
3 скилидки чесън
1 морков
10 филии хляб за тостер
6 с. л. заквасена сметана
2 ч. л. дижонска горчица
1 с. л. каперси
30 мл зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер
2 стрък магданоз
морков

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Хапки с дип от пушена пъстърва

От хляба се отстраняват корите и меката част на филиите се разрязва надве.  Подреждат се в тава с незалепващо покритие. Намазват се със зехтина и се запичат за 10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.  

 


2
Хапки с дип от пушена пъстърва 2

Лукът се нарязва наситно и се слага в голяма купа. Прибавят се настърганият морков, почистеното и нарязано наедро авокадо и наситнените каперси. Сипва се лимоновият сок.

 


3
Хапки с дип от пушена пъстърва 3

Чесънът се прави на паста с малко сол,  резенето се нарязва наситно. Слагат се в купата заедно с горчицата.

 


4
Хапки с дип от пушена пъстърва 4

Накрая се добавя сметаната и накъсаното на едри парчета рибно филе. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква много добре.

 


5
Хапки с дип от пушена пъстърва 5

Сместа се разпределя върху изпечените филии. Украсява се с тънки лентички от морков и листенца магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Много добра рецепта. Бърза, лесна и вкусна !
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Много добра рецепта, когато искате да хапнете вечер нещо свежо, леко, но богато на вкус... Ползвах два вида пушена риба, не пъстърва, а сьомга и херинга, стана много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


321 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: