Хански шиш

Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2010
Хански шиш
 
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
4–5 кисели краставички
200 г гъби
3–4 глави лук
няколко резена еленски бут
1/2 с. л. горчица
2 дафинови листа
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. оцет
2–3 с. л. олио
2–3 щипки захар
2–3 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на еднакви продълговати парчета и се поставя в купа.
2
Дафиновите листа се натрошават и се смесват с всички останали продукти за маринатата, в която нарязаното месо се оставя да престои 2–3 часа. Лукът и гъбите (ако са големи) се режат на половина.
3
В резените еленски бут се слага от маринованото месо и се завиват рулца. Нанизват се на шиш, като се редуват с лука и гъбите, и готовите шишове се пекат на скара.
 
 
Съвет:
Съвсем не по български, но пък доста улесняващ съвет:
ако нямате еленски бут подръка, помолете на щанда за месни деликатеси да ви отрежат прошуто крудо или хамон серано (сурово сушен бут по италианска или испанска рецепта) на филийки с дебелина 1,5 мм.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: