Халуми в бекон на тиган

Идеално мезе за вино и бира
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сирене „Халуми“
150 г бекон „Гуанчале“ на ленти
3 листа салвия

за канапето:
50 г сушени домати
1 скилидка чесън
3 големи моркова
50 мл зехтин „Екстра върджин“
3 листа салвия


Начин на приготвяне:
1
Халуми в бекон на тиган

Сиренето се нарязва на парчета с дебелина 1 см.

 


2
Халуми в бекон на тиган 2

Всяко се увива в 1–2 ленти бекон.

 


3
Халуми в бекон на тиган 3

Запича се в сух тиган от двете страни до златисто, като в тигана се слагат и листата салвия.

 


4
Халуми в бекон на тиган 4

В хаванче се счукват сушените домати за канапето, прибавя се чесънът, наситнените листа салвия, и отново се счуква. Налива се зехтинът и се разбърква.

 


5
Халуми в бекон на тиган 5

Морковите се обелват се и се настъргват на ситно ренде. Смесват се с доматеното песто.

 


6
Халуми в бекон на тиган 6

Сиренето се поднася върху канапе от морковите.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2021
Със салата от домати и авокадо се съчета чудесно.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Обожавам Халуми, особено този тип със зелени подправки. Тази рецепта, която ни предлагате е страхотна. Добър апетит на всички!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Тази рецепта се превърна в традиционна за моята кухня. Заменям бекона с прошуто и понякога салвията замествам с розмарин.Много е вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: