Халибут по провансалски

Тук запържваме рибено филе и го поднасяме върху канапе от много зеленчуци, а накрая гарнираме с пресни картофки,
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от риба „Халибут“
1 кг пресни картофи
500 г домати на кубчета от консерва
2 червени чушки
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
150 г черни маслини без костилка
120 мл зехтин „Помаче“
1/2 връзка магданоз
1/4 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. сух босилек
1/4 ч. л. суха майорана
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Халибут по провансалски
Картофите се нарязват наполовинки и се поставят в тава. Овкусяват се със сол и черен пипер и се поливат с 40 мл от зехтина. Пекат се за около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

2
Халибут по провансалски 2
Лукът и чушките се нарязват на ивици, чесънът – наситно, а маслините надве. В 40 мл от зехтина се запържват лукът и чушките, докато леко омекнат. Добавят се чесънът, маслините, мащерката, босилекът и майораната. Запържва се закратко.

3
Халибут по провансалски 3
Сипват се доматите, захарта и водата. Готви се на слаб огън за около 15 минути. Подправя се със сол, черен пипер и наситнения магданоз.

4
Халибут по провансалски 4
Рибените филета се подсушават добре и се нарязват на парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер и се пържат в останалия зехтин до златисто, от двете страни.

5
Халибут по провансалски 5
В чинии се разпределя от соса, отгоре се слагат парчета риба и се гарнира с картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2013
Не успях да намеря халибут, но замених рибата с филе тилапия. Стана наистина много вкусно и много лесно се приготвя. Страхотна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: