Гюзлеме

Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2004
Гюзлеме
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 кубче мая
1 ч. л. сол
1 кг сварени картофи
1 глава задушен лук
50 г краве масло
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
лют пипер на вкус
1 кг бланширан спанак
3–4 стръка зелен лук
300 г извара
1 ч. л. червен пипер
5–6 с. л. олио
500 г смляно агнешко месо
1 глава лук
6–7 стръка магданоз
1 ч. л. сол
лют пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Гюзлеме
На кухненския плот се слага брашното, прави се кладенче, слагат се водата, маята и солта и се замесва тесто, което се оставя да втасва около 30 минути.
2
Гюзлеме 2
Плотът се набрашнява, поставя се втасалото тесто и от него се оформят средно големи топки, от които с помощта на точилка се разточват тънки кори.
3
Гюзлеме 3
Плънката от картофи се приготвя, като лукът се запържва в масло, добавят се сварените картофи и се овкусява с подправките.
4
Гюзлеме 4
Месната плънка се приготвя, като в нагорещено олио се запържва нарязаният наедро лук, прибавя се каймата, магданозът и се овкусява.
5
Гюзлеме 5
Спаначената плънка се приготвя, като почистеният спанак се бланшира, реже се наситно и се запържва в олио. Прибавя се нарязаният наедро лук и се овкусява с червения пипер.
6
Гюзлеме 6
В разточената кора се слага предпочитана плънка, навива се на руло и се пече на широк сач по 2–3 минути от двете страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: