Гюзлеме

Запечени банички на тиган, с плънка от сирене, яйца и много магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/4 пакет кори за баница на сач
2 яйца
250 г краве сирене
1 връзка магданоз
100 г краве масло
краве масло за тигана


Начин на приготвяне:
1
Гюзлеме

Магданозът се нарязва наситно, яйцата се разбиват в купа с телена бъркалка, сиренето се натрошава, а маслото се разтопява.

 


2
Гюзлеме 2

Всяка кора се разрязва на три ленти по дължина. Всяка една лента се намазва с масло и после с част от разбитите яйца. Поръсва се със сирене и магданоз.

 


3
Гюзлеме 3

Завива се като плосък пакет и отгоре също се намазва с масло.

 


4
Гюзлеме 4

Гюзлемето се запича от всички страни, в леко намазнен тиган с незалепващо покритие, на умерен огън, до готовност - средно около 2 минути, до златисто.

Подобни рецепти:
Коментари (34)
34.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2023
Много вкусно и лесно като рецепта. Мен обаче ме измори защото направих по-голяма доза - удвоих количествата и ползвах 4 от общо 5-те кори в пакета. Станаха 12 гюзлемета. Печенето на тигана става по-бързо от посоченото, трябва да се наблюдават и почти веднага да се обръщат. Станаха много вкусни и определено ще повторя!
33.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2022
Супер вкусно, прибавих чесън и пушен червен пипер....:)
32.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2021
Страхотна закуска
31.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2021
Страхотен вкус! Аз добавих и кашкавал ,стана чудно !
30.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2020
Уникален вкус!! Страхотни се получиха и аз добавих кашкавал . Върнаха ме в детството.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: