Гювечета с картофи и кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2004
Гювечета с картофи и кисело зеле
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
500 г картофи
1–2 глави лук
6–7 с. л. олио
1/2 кофичка заквасена сметана
1–2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Гювечета с картофи и кисело зеле
Нарязаният на ивици лук се запържва в сгорещената мазнина, оттегля се от котлона и се поръсва с червения пипер. Разбърква се, връща се на котлона и се прибавя нарязаното наситно зеле. Залива се с 1 ч. ч. вода и се задушава под капак на тих огън 15–20 минути.
2
Гювечета с картофи и кисело зеле 2
Картофите се нарязват на тънки колелца. Гювечето за печене се намаслява обилно с масло, дъното се покрива с резени картофи и се редуват зелева плънка, картофи и отново плънка. Залива се със сметана и се похлупва. По същия начин се приготвят и останалите гювечета.
3
Гювечета с картофи и кисело зеле 3
Пече се при температура 180 градуса около половин час. По желание може да се поръси с още малко червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: