Гювечета по сопотски

Вкуснотия
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 06.07.2017
Гювечета по сопотски
 
Необходими продукти:
3 дребни картофа
2 моркова
100 г луканка
100 г шунка
100 г свинско месо
150 г сирене
3 печени чушки
150 г кашкавал
3 яйца
чубрица и риган на вкус
краве масло


Начин на приготвяне:
1
Обелвате и нарязвате картофите - по един във всяко гювече. Двата моркова настъргвате и ги разпределяте равномерно във всички гювечета. Нарязвате на ситно луканката, шунката и свинското месо и също и разпределяте. (Желателно е свинското месо да бъде запържено предварително, но не е задължително, добър резултат се получава и когато се сложи сурово.)
2
Сиренето и чушките нарязвате на ситно и разпределяте равномерно във всички гювечета. Поръсвате чубрица и риган на вкус. Накрая настъргвате кашкавала и също разпределяте равномерно. Слагате малко масло и допълвате с вода до мярката.


3
Гювечетата се пекат 1 час на 160-170 градуса. След това във всяко гювече внимателно се чуква по едно яйце и се допичат до желаната твърдост.


Съвет:
Добре е, да се поднесе, докато е топло.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2020
Това са моите гювечета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: