Гювече с манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2001
Гювече с манатарки
 
Необходими продукти:
400 г пресни манатарки
100 г краве масло
1/2 кг картофи
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
магданоз
черен пипер
индийско орехче
200 г сирене "Гауда"
1 ч. ч. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Гювече с манатарки
Картофите се варят цели, без да се белят. След това се отцеждат и се белят, докато са още топли. Приготвя се пюре, като картофите се размесват с млякото, половината от маслото, 1 ч. л. смляно индийско орехче, сол и пипер на вкус.
2
Гювече с манатарки 2
Останалото масло се размесва със зехтина и в тях за 10 секунди се запържват наситнените скилидки чесън. Прибавят се нарязаните надребно гъби и се пържи 4 минути на силен огън. Поръсва се с магданоз, сол и черен пипер. Оставя се настрана.
3
Гювече с манатарки 3
Гювече се намазва с масло, пълни се до половина с картофено пюре, покрива се с пласт запържени манатарки, отгоре се подрежда нарязано на кубчета сирене и се запечатва със слой пюре. Пече се в предварително нагрята до температура 220 градуса фурна, докато се зачерви (около 20 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: