Гювече с карфиол и сирена

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Гювече с карфиол и сирена
 
Необходими продукти:
600 г карфиол
150 г синьо сирене
100 г пушено сирене
2 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
40 мл бяло вино
4 печени чушки
50 мл сметана
150 г кашкавал
4 яйца
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карфиолът се почиства, накъсва се на розички и се разпределя в намазаните със зехтин гювечета. Добавят се наситненият чесън, нарязаните на ленти чушки и се налива бялото вино.
2
Сирената и кашкавалът се стържат в купа, към тях се сипва сметаната, разбърква се добре, овкусява се със сол и бял пипер и получената смес се разпределя в гювечетата. Те се пекат около 20 минути на 200 градуса.
3
След това се изваждат, във всяко гювече се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Пекат се още около 10 минути и се сервират.
 
 
 
Съвети:
Карфиолът може да се замени с броколи, картофи, брюкселско зеле или друг зеленчук.
Подходящата напитка е бяло вино.

4
След това се изваждат, във всяко гювече се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Пекат се още около 10 минути и се сервират.
 
 
 
Съвети:
Карфиолът може да се замени с броколи, картофи, брюкселско зеле или друг зеленчук.
Подходящата напитка е бяло вино.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: