Гювече по златоградски

Гост: Йонко Кичуков, механа "Беловидово"
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
150 г стерилизирани печурки
100 г кашкавал
4 глави лук
3 чушки
1 ч. ч. готов доматен сос (200 г)
5-6 с. л. олио
2 щипки чубрица


Начин на приготвяне:
1
Гювече по златоградски
Месото се нарязва на едри парчета, след което се кавърдисва (запържва) в предварително загрятото олио и се посолява.
2
Гювече по златоградски 2
Лукът и чушките се нарязват наситно и се прибавят към запърженото месо. Гъбите се нарязват на филии и се изсипват при останалите продукти.
3
Гювече по златоградски 3
Магданозът се нарязва и когато зеленчуците омекнат, се прибавя към тях. Овкусява се с доматения сос и чубрицата, разбърква се добре.
4
Гювече по златоградски 4
Сместа се разпределя в глинени гювечета. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал, поставят се във фурна и се пекат до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: