Гювече по шопски

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Гювече по шопски
 
Необходими продукти:
400 г картофи
800 г сирене
1 глава червен лук
200 г луканка
3 печени чушки
3 скилидки чесън
100 г кашкавал
4 яйца
2 кубчета зеленчуков бульон
6–7 стръка див лук
краве масло за намазване
магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Картофите се белят, режат се на кубчета и се разпределят в намазаните с масло гювечета. Върху тях се слага по една плочка сирене и се покрива с лука, нарязан на полумесеци.
2
Добавят се луканката, нарязана на шайби, чушките – на лентички, и накълцаният чесън.
3
Във всяко гювече се наливат по 100 мл вода с разтворено в нея 1/2 кубче зеленчуков бульон и гювечетата се захлупват.
4
Пекат се на 190 градуса около 30 минути. След това се изваждат и се поръсват с настъргания кашкавал. Във всяко се счупва по едно яйце и се пекат на 200 градуса около 7–8 минути, докато яйцата и кашкавалът се запекат.
5
Гювечетата се украсяват с пера див лук и накълцан магданоз.



Съвет:
Ястието може да се приготви и в един общ гювеч.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2016
И на моето семейство се хареса гювечето. Рецептите от типа обери хладилник са ми вкусни и любими и на мен. :))
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
Много хубава рецепта, хареса се на семейството.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2014
Много вкусна рецепта, добавих 5-6 чери доматчета и вместо червен лук, сложих домашен праз лук :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2015
Лесна и вкусна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: