Гювеч със заешко

Един от многото варианти за приготвяне на гювеч
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г бекон
4 домата
1 глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 патладжан
2 тиквички
1 стрък селъри
2 моркова
1/2 ч. ч. замразен грах
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. захар
1 дафинов лист
1/2 връзка босилек
3–4 стръка мащерка
1 скилидка чесън
3–4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гювеч със заешко

Доматите се измиват,  пускат се в кипяща вода за кратко, а след това във ледена и се обелват. Нарязват се на едри кубчета.  

 


2
Гювеч със заешко 2

Патладжанът и тиквичките се нарязват по същия начин. Чушките, селърито, лукът и морковите се почистват и се нарязват на по-малки кубчета.

 


3
Гювеч със заешко 3

Заекът се обезкостява и месото се нарязва на кубчета. Беконът се нарязва по подобен начин.

 


4
Гювеч със заешко 4

В тиган се загрява зехтинът и се запържват заешкото и беконът. След 15 минути се изваждат от съда.

 


5
Гювеч със заешко 5

В същият тиган се запържва лукът за около 5 минути, добавят се чушките и се пържи още 4–5 минути. Изваждат се от тигана. Морковите се запържват заедно със селарито. Изваждат се. Слага се патладжанът и се пържи, докато стане златисто кафяв. Изважда се. Запържват се тиквичките до златисто кафяво – изваждат се.

 


6
Гювеч със заешко 6

В съда се запържва доматеният концентрат и се пържи 2 минути.

 


7
Гювеч със заешко 7

След това се връщат месото и всички зеленчуци.

 


8
Гювеч със заешко 8

Сипват се доматите, нарязани на кубчета, овкусява се със сол, черен пипер, захарта, дафиновият лист и мащерката. Прибавя се грахът. Разбърква се и всичко се прехвърля в гювеч. Пече се за 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. След това се намалява на 150 градуса и се пече още 1 час.

 


9
Гювеч със заешко 9

Когато ястието е готово се разпределя в чинии и се поднася с наситнените магданоз, босилек и чесън.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2013
рецептата е перфектна, фантастичнен резултат. Ако нямате заек може да се замени с пиле.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: