Гьозлеми

Източник: Анна
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.05.2017
Гьозлеми
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 яйце
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
1 кубче прясна мая (42 г)
200 мл прясно мляко
125 г краве масло
300 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Брашното се сипва в купа. Прави се кладенче и в него се сипват яйцето, захарта, солта, олиото и маята, предварително разтворена в прясното мляко. Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса в покрита купа, в хладилника за около 2 часа.

2
Втасалото тесто се разделя на 10 части. Всяка се разточва на максимално тънка кора. Намазва се с разтопеното масло и се наръсва с натрошено сирене. Сгъва се във формата на пощенски плик и леко се разточва с точилка.
3
Пече се в загрят, оребрен и намазнен тиган, като първо се изпича откъм страната с краищата надолу за да не се разтвори при надуването. След като се изпекат и от двете страни се намазват отново с разтопено масло.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: