Гьомлезе

Манастир "Св. Наум"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2006
Гьомлезе
 
Необходими продукти:
2 1/2 кг брашно
4 л вода
700 мл олио за печене
3 с. л. сол
1 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Гьомлезе
В тенджера се налива 1 л вода, сипва се брашното и се смесват, като се разбъркват с тел. Постепенно се налива и останала вода, поръсва се солта и се добавя олиото. Трябва да се получи тесто като за палачинки.
2
Гьомлезе 2
Широка тепсия се намазва с олио, в нея се налива един черпак от тестото и се пече около 10 минути под връшник.
3
Гьомлезе 3
Когато първият пласт се изпече, той се поръсва с олио, върху него се сипва още един черпак от тестото и отново се пече под връшник. Процедурата се повтаря до изчерпване на тестото.
4
Гьомлезе 4
Когато се изпече и последният пласт, ястието се сваля от огъня, нарязва се на ромбове и се поднася. По желание може да се консумира с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: