Гужер с козе сирене и мед

Интересна сладко-солена комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 мл прясно мляко
140 г брашно
120 г краве масло
100 г сирене „Пармезан“
4 стръка мащерка
3 яйца
1 жълтък

за пълнежа:
300 г козе сирене (френско, меко, без плесен)
150 мл животинска сметана
2 с. л. мед (+ за поливане)


Начин на приготвяне:
1
Гужер с козе сирене и мед
Млякото се кипва заедно с маслото и накълцаната мащерка.
2
Гужер с козе сирене и мед 2
Прибавя се брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
3
Гужер с козе сирене и мед 3
Прехвърля се в купа. Добавя се настъргания пармезан и се разбърква, докато сиренето се разтопи.
4
Гужер с козе сирене и мед 4
Тестото се оставя да се охлади леко и едно по едно се прибавят яйцата, като постоянно се разбива с миксер. Прехвърля се в пош.
5
Гужер с козе сирене и мед 5
В тави с незалепващо покритие от тестото се оформят топки. Връхчетата се натискат с мокър пръст, за да не загорят по време на печене.
6
Гужер с козе сирене и мед 6
Мажат се с разбит с малко вода жълтък.
7
Гужер с козе сирене и мед 7
Пекат се около 12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като фурната не бива да се отваря. Охлаждат се.
8
Гужер с козе сирене и мед 8
Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава.
9
Гужер с козе сирене и мед 9
Сиренето се намачква с вилица, овкусява се с меда и се разбърква внимателно със сметаната.
10
Гужер с козе сирене и мед 10
Гужерите се пълнят със сместа, поливат се с мед и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: