Гулаш шекели

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2005
Гулаш шекели
 
Необходими продукти:
500-600 г свинско месо от бут
500-600 г кисело зеле
100 г бекон
50-60 г лук
200 г заквасена сметана
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Гулаш шекели
Беконът се нарязва на малки ивици. Пържи се на сух тиган и след като пусне мазнината си, се добавя нарязаният наситно лук. След 3-4 минути тиганът се оттегля от котлона.
2
Гулаш шекели 2
Поръсва се с червен пипер. Добавя се нарязаното на малки късове месо. Връща се за кратко на котлона, като се разбърква. Налива се малко вода.
3
Гулаш шекели 3
Когато месото леко се позапържи, се налива гореща вода, която трябва почти да го покрие. Посолява се. Задушава се под капак 30 минути.
4
Гулаш шекели 4
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици (като фиде). Изплаква се и се добавя към месото. Ври още 20 минути. След това се сгъстява с разтвореното във вода брашно. Тиганът се оттегля от котлона и се налива леко разредената с вода сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: