Гугелхупф

Популярен кекс със звучно име
Източник: Бон Апети
Дата: 12.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно (+ за поръсване)
70 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
70 г сушени сини сливи
50 г белени бадеми
40 г захар
140 мл прясно мляко
50 мл коняк
1 яйце
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Гугелхупф
В купата на кухненски робот се смесват брашното, захарта, маята и солта. Добавят се яйцето и 120 мл прясно мляко. Разбива се с приставката за тесто около 5–6 минути на средна скорост.
2
Гугелхупф 2
На части се добавя маслото, като се бърка още около 5 минути, докато сместа го поеме.
3
Гугелхупф 3
Тестото се прехвърля в чиста купа и се прибира в хладилник да втаса – най-добре за една нощ.
4
Гугелхупф 4
Сушените сливи се накисват в коняка.
5
Гугелхупф 5
Форма за кекс с дупка в средата с диаметър 22 см се маже с масло и се поръсва с брашно. Във всяка вдлъбнатина на формата се слага по един бадем.
6
Гугелхупф 6
Сливите се отцеждат, накълцват се и внимателно се размесват с тестото.
7
Гугелхупф 7
С набрашнени или намазнени ръце се оформя топка. В средата с пръсти се прави дупка. Леко се разтегля, за да се получи нещо като голям геврек.
8
Гугелхупф 8
Прехвърля се във формата и се оставя в хладилник, да удвои обема си.
9
Гугелхупф 9
Намазва се с останалото прясно мляко.
10
Гугелхупф 10
Пече се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор.
11
Гугелхупф 11
Кейкът се поднася, поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2016
Мммм
5.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Интересен кекс, но наистина трябва да се увеличи захарта , тъй като не ми беше сладък ( или е въпрос на вкус ) :)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Много вкусен се получи аз увеличих захарта на 80 г, за да е малко по-сладко. :)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Поля, вместо в коняк може да накиснеш сушените сливи в сок от компот по твой вкус, но в такъв случай кексът няма да има същия аромат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: