Гуд олд инглиш порк

Гост: Емил Виденов, ресторант "Алпин"
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2004
Гуд олд инглиш порк
 
Необходими продукти:
200 г свинско бонфиле
1–2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
250 мл ябълков сок
50 г краве масло
50 г брашно
150 г зеленчуков микс
1/2 ябълка
1 с. л. заквасена сметана
1 листо маруля
резени краставица и лимон за украса


Начин на приготвяне:
1
Гуд олд инглиш порк
Свинското бонфиле се реже на диагонални филии с дебелина 7–8 мм и се овкусяват с подправките. Притискат се с длан, за да се сплескат и да поемат ароматите, и се запържват от всички страни в сгорещената мазнина за около 2–3 минути.
2
Гуд олд инглиш порк 2
Ябълковият сок за соса се кипва в тенджерка. В тиган се разтопява маслото, прибавя се брашното и се разбърква, докато се изглади. Налива се към врящия ябълков сок и се вари до средно гъст гладък сос. Ако сосът се получи кисел, се подслажда със захар.
3
Гуд олд инглиш порк 3
Зеленчуковият микс за гарнитурата се потапя в кипнала вода, вари се около 5 минути, отстранява се котлона и се изцежда. При сервиране месото се подрежда в чиния, залива се с приготвения сос и отстрани се поставя купчинка сметана. Украсява се с резени ябълка във формата на ветрило, с листа маруля, резени лимон и краставица и се слага от гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: