Гуакамоле с печен чесън

Свежо, пикантно, ароматно предястие, което можете да поднесете с препечени филийки
Източник: Бон Апети
Дата: 20.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 бр. добре узряло авокадо
3 глави чесън
1 глава шалот
1 малка люта червена чушка
1 лайм
1/2 връзка кориандър
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гуакамоле с печен чесън

Чесънът се измива без да се бели и всяка глава се поставя в алуминиево фолио. Поливат се с 2 с. л. от зехтина и се завиват стегнато. Поставят се в тава, наливат се 2 пръста вода и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 2 часа или докато чесънът напълно омекне.

 


2
Гуакамоле с печен чесън 2

След това се охлажда, обелва се и се пасира.

 


3
Гуакамоле с печен чесън 3

Авокадото се разрязва надве, отстранява се костилката му и месестата част се намачква с вилица в купата. Прибавят се нарязаните наситно шалот, червена люта чушка без семките, 1 с. л. от пюрирания печен чесън и нарязаният наситно кориандър. Настъргва се кората от лайм, след това се това се изстисква сокът и се прибавя и той. Овкусява се със сол, черен и пипер и останалият зехтин.

 


4
Гуакамоле с печен чесън 4

Разбърква се добре и се поднася.


 




Съвет: Останалото пюре от чесън може да ползвате за намазване  на печено месо, хляб, салатени дресинги. Ако го разбъркате с майонеза, ще се получи чеснова майонеза.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
благодаря, ще проверявам. засега съм виждала само мащерка, босилек, целина, риган и джоджена с ментата.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Обикновено го има в по-големите вериги супермаркети, на щанда с пресните билки.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Звучи хубаво, откъде взимате пресен кориандър?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: